تبلیغات
دبیرعلوم تجربی اولیایی - سفره سلامت بهار96
 
دبیرعلوم تجربی اولیایی
معلمی شیوه ای است برای زایش علم از ذهن دانش آموز
درباره وبلاگ


اولیایی
09358367292
raoofoliae@yahoo.com
هیچ چیز مثل اخلاق، نمی تواند در قلبها نفوذ کرده، دنیایی را گلستان و قلبهایی را با اندیشه و مرام شما همراه سازد.
خوش امدید

مدیر وبلاگ : رئوف اولیایی
مطالب اخیر
نظرسنجی
برای گذراندن اوقات فراغت تابستان کدام مورد را می پسندید؟






شنبه 9 اردیبهشت 1396

آیه 23 سوره عبس 
(( فَلیَنظُرَ الاِنسانُ الی طَعامِهِ ))

 «آدمی باید به قوت و غذای خود به چشم خرد بیندیشد


(بقیه عکسهای مربوط به سفره سلامت در ادامه مطلب)

این آیه را می توان از دو دیدگاه بررسی نمود

 نخست اینکه نگاه کردن به غذا سبب تسهیل در هضم و جذب غذا می گردد. 

بدین صورت که اطلاعات بینایی مربوط به آن از طریق

 عصب اپتیک به مغز و قشر بینایی اولیه رفته سپس به ناحیه ارتباطی بینایی ارسال می گردد

 که این ناحیه مربوط به ادراک بوده و خاطرات گذشته مربوط به آن غذا را در ذهن بیدار می کند

 که خود سبب ترشح بزاق می گردد و پس از آن، این سیگنالها به هیپوتالاموس و 

سپس به هسته فوقانی و تحتانی و اعصاب زوج 7و9 و هسته پشتی عصب واگ و شبکه

 عصبی آنتریک متصل می شود و به این ترتیب اعصاب پاراسمپاتیکی زبانی- حلقی و عصب واگ

 سبب تحریک ترشح غدد بزاقی، مروی و معدی و لوزالمعده و غدد برونر در دوازدهه می گردد و

 با افزایش این ترشحات مراحل شامل هضم و جذب غذا تسهیل و سرعت می یابد

اما دیدگاه دوم که در سیره پیامبر اکرم و ائمه اطهار نیز مشاهده می گردد بیان کننده این اصل

 است که غذای آدمی باید طیب و باب طبع انسان باشد . 

پیامبر اکرم به غذایی که پیش رو داشتند می نگریستند و تنها آن غذایی را تناول می فرمودند که

 باب طبع و طیب بودزیرا همانگونه که خداوند در آیه 50 سوره مومنون می فرماید:

 «یا اَیُّهَا الرُّسُلُ کُلوا مِن الطّیّبات» 

(ای رسولان ، از غذاهای طیب و حلال تناول کنید) غذای حلال با طیب متفاوت است و
 
در ادامه می فرماید: «و اعملوا صالحاً» اول غذای طیب بخورید تا 

ضمیرتان پاک و نورانی شود و آنگاه اعمالتان نیز صالح می گردد . 

در واقع در این جا به تاثیرات سایکوتیک غذا اشاره شده است و همانگونه که می دانیم

 عقل سالم در بدن سالم است. اما متاسفانه غذاهای مصرفی ما این چنین نیستند.
 
به عنوان مثال امروزه استفاده از سوسیس و کالباس و مواد این چنینی که تحت عنوان

 fast food معرفی می شوند رایج شده است.
 
بر طبق تحقیقات به عمل آمده انسان ها می توانند با تغذیه مناسب و فعالیت بدنی و عدم

 استعمال دخانیات تا 10 سال عمر خویش را افزایش دهند. 

یک سوم بیماریهای قلبی و دو سوم سرطانها از تغذیه نامناسب است و 

بالاخره افرادی که (خصوصاً کودکان) در هفته یک بار غذای آماده
 
(مانند سوسیس و کالباس و پیتزا و… ) مصرف می کنند امکان ابتلا به سرطان در آن بیشتر است.

 اما خالی از لطف نیست اگر اندکی راجع به اثرات غذاهای مصرفی خویش بیشتر

 بدانیم ! سوسیس و کالباس: گذشته از مواد قابل بحث دیگر، 

ماده نگهدارنده ای به نام سدیم نیتریت به کار می رود که در داخل معده

 با  Hclترکیب شده و اسید نیتریک و نمک طعام تولید می کند که

 نمک طعام حاصله، موسین جدار معده را از بین برده و ایجاد

peptic ulcer 
می نماید و در نهایت می تواند کارسینوژن باشد .

 اما اسید نیتریک ، در معده جذب و به گزانتین و هیپوگزانتین تبدیل می شود و
 
توالی ترکیب DNA, aa  را مختل کرده و یکی از توالی های سه گانه را حذف و
 
موتاسیون و در نهایت ایجاد تومور می نماید


به امید سلامتی برای شما دانش آموزان عزیز


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
نظرات ()
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
اوقات شرعی